logo
logo
Poster 1
Poster 2

How To Join

  1. Pay fee at: https://epay.um.edu.my?lang=en (select List of Payment: Participation Fee » Fees for Workshop » Centers of Research » UMREC - Workshop/Training)
  2. Register your name & upload receipt of payment: https://bit.ly/3bitZyg
  3. Once payment is verified, we will email you the link

Contact Person

Madam Aufzalina (umrec@um.edu.my | +60379672369)

Full Programme

Title: Research Ethics 101 - Working With People
Date: 7 & 8 December 2021 (Tuesday and Wednesday)
Time: 10am - 1pm

Moderator:

  1. Dr Nooranida Arifin (7 Dec, Tuesday)
  2. Dr Zalina Zakaria (8 Dec, Wednesday)
     

Day 1: 7 December 2021

TOPIC TIME DURATION SPEAKER

Fundamental Principles of Research Ethics

  • Case study discussion

Ethics Board -  Its function, role and responsibility 

10.00 am 90 minutes
  1. Dr Raida Abu Bakar
  2. Dr Tee Meng Yew

Data collection during pandemic

  • Challenges and opportunity
  • Evaluating alternatives of face to face interview
  • Case study discussion
11.30 am 60 minutes Prof Dr Sarinah Low Wah Yun
Q&A  12.30 pm 30 minutes

Day 2: 8 December 2021

TOPIC TIME DURATION SPEAKER
Risk assessment in research of marginalized population and its management 
  • Case study discussion
10.00 am 60 minutes
  1. Ms Grazele Jenarun 
  2. Dr Sharon Kaur 
Ethics Dilemma
  • Obtaining informed consent
  • Maintaining people privacy and confidentiality 
  • Decision making 
  • Case study discussion 
11.00 am 60 minutes
  1. Dr Ng Lee Luan
  2. Assoc Prof Dr Selina Khoo 
Practicalities of responding to ethical issues as they arise  12.00 pm 30 minutes Dr Sharon Kaur Gurmukh Singh
Q&A 12.30 pm 30 minutes
Closing 1.00 pm

Last Update: 23/11/2021